titanalogo

De totaaloplossing voor het kleinbedrijf

Home
Quicksupport

Titana Automatisering | telefonie - Innovaphone

innovaphone IP 800

Innovaphone IP800 De IP 800 gateway kan gebruikt worden als koppeling tussen traditionele ISDN-telefonie en IP-telefonie. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van de voordelen van telefoneren via Voice over IP en kan tevens de eventueel aanwezige ISDN telefooncentrale in gebruik blijven. Ook bestaat de mogelijkheid om de IP 800 door additionele software als volledige IP-telefooncentrale te gebruiken. Er kunnen dan maximaal 200 toestellen op de IP telefooncentrale worden aangesloten.

De gateway is in 5 varianten te verkrijgen, de meest uitgebreide variant beschikt over 4 ISDN-2 aansluitingen. De ISDN-2 aansluitingen kunnen als aansluiting voor externe ISDN-2 lijnen gebruikt worden maar ook als interne ISDN aansluiting voor het aansluiten van ISDN toestellen. De ISDN-2 aansluitingen kunnen ook aangesloten worden op de interne So-bussen van een telefooncentrale. Wanneer 8 telefoonlijnen niet voldoende zijn is het mogelijk om meerdere IP 800s aan elkaar te koppelen.

Voor kleinschalige VoIP-oplossingen is de IP 800 met 1 of 2 ISDN-2 aansluitingen zeer geschikt. De IP 800 kan in de toekomst dan eenvoudig uitgebreid worden door het installeren van extra licenties voor het aantal deelnemers en/of extra ISDN-2 aansluitingen.
De IP 800 heeft twee aparte ethernet aansluitingen. Deze kunnen individueel geadresseerd worden en kunnen routing functies tussen twee netwerken overnemen. Netwerk switches die geen optimale beveiliging hebben, kunnen de tweede ethernet aansluiting gebruiken om deze te verbinden met een tweede netwerk switch, zodat twee gescheiden segmenten ontstaan. De tweede ethernet aansluiting is ook als console poort te gebruiken. Als de tweede poort is gecofigureerd met een vast IP-adres dan kan hierop een PC worden aangesloten, die gebruikt kan worden voor de configuratie van de IP 800.

© 2019 Titana Automatisering