titanalogo

De totaaloplossing voor het kleinbedrijf

Home
Quicksupport

Titana Automatisering | privacy

windows apple integration We wisten dat Google flink betaalde om de standaardzoekmachine te zijn in Safari, Firefox en elders. Nu weten we, na jaren gissen, precies wat het heeft gekost.
De VS v. De antitrustrechtszaak van Google gaat over veel dingen, maar bovenal gaat het over de kracht van standaardinstellingen. Zelfs als het gemakkelijk is om van browser, platform of zoekmachine te wisselen, is degene die verschijnt wanneer u deze inschakelt erg belangrijk. Google is het daar uiteraard mee eens en heeft een duizelingwekkend bedrag betaald om ervoor te zorgen dat dit de standaard is: uit getuigenissen in het proces bleek dat Google in 2021 in totaal $ 26.3 miljard heeft uitgegeven om de standaardzoekmachine te zijn in meerdere browsers, telefoons en platforms.
Dat aantal, de som van alle zoekdistributiedeals van Google, kwam naar voren tijdens het kruisverhoor van het ministerie van Justitie van het zoekhoofd van Google, Prabhakar Raghavan. Het werd openbaar gemaakt na een debat eerder in de week tussen de twee partijen en rechter Amit Mehta over de vraag of het cijfer moet worden geredigeerd. Mehta is begonnen aan te dringen op meer openheid in het proces in het algemeen, en dit was een van de belangrijkste nieuwe stukjes informatie die openlijk werden gedeeld.
Om die $ 26.3 miljard in context te plaatsen: Alphabet, het moederbedrijf van Google, kondigde in zijn recente winstrapport aan dat de advertentieactiviteiten van Google Search de afgelopen drie maanden ongeveer $ 44 miljard hebben opgeleverd en ongeveer $ 165 miljard in het afgelopen jaar. De hele advertentieactiviteiten - waaronder ook YouTube-advertenties - maakten iets minder dan $ 90 miljard winst. Dit is allemaal back-of-the-servet-wiskunde, maar in wezen geeft Google ongeveer 16 procent van zijn zoekinkomsten en ongeveer 29 procent van zijn winst op aan die distributiedeals.
Het grootste deel van dat geld gaat natuurlijk naar Apple. De New York Times meldde onlangs dat de deal van Google om de standaardzoekmachine in Safari te worden voor alle Google-producten het bedrijf in 2021 ongeveer $ 18 miljard kostte. (Apple's buitensporige percentage van het totaal is de reden waarom die specifieke deal zo'n focus was van de eerste weken van de rechtszaak.) Bovendien betaalt Google Mozilla voor standaardplaatsing in Firefox; het betaalt Samsung voor hetzelfde op zijn apparaten; En het heeft ook deals met veel apparaatfabrikanten, draadloze providers en andere platforms om de standaard te zijn.
Tot nu toe waren deze cijfers goed bewaarde geheimen, waardoor concurrenten en analisten speculeren over wat het Google precies waard is om de bijna universele standaardkeuze te zijn. De informatie komt ook op het moment dat Google begint met het verdedigingsgedeelte van het proces, dat begon met Raghavan die getuigde dat Google voortdurend het risico loopt zijn kalmte - en zijn gebruikers - te verliezen aan platforms zoals TikTok en ChatGPT. Raghavan zei dat sommige gebruikers zijn zoekmachine 'opa Google' noemen. (Raghavan zegt dit soort dingen al een tijdje.) Hij zei ook dat hij Yelp en Amazon als concurrenten ziet en dat Google er in zo'n hete markt alles aan moet doen om relevant te blijven en te concurreren. Het ministerie van Justitie, aan de andere kant, beweert dat het uitgeven van $ 26.3 miljard aan het overal veiligstellen van de standaardstatus eigenlijk een manier is om ervoor te zorgen dat de arket niet concurrerend is. Na nog een paar weken getuigenis zal Mehta moeten beslissen wie gelijk heeft.

Intel | Microsoft | Toshiba | MSI | Asus | Brother | Tiptel | Netgear | Iiyama | Kyocera | Gigaset Pro | en veel meer|

© 2024 Titana Automatisering